STRONA GŁÓWNA      PRZECZYTANE      O MNIE       PARTNERZY       KONTAKT/WSPÓŁPRACA             Facebook Instagram  Ask.Fm  Lubimy czytać

15 grudnia 2016

Stos 12/2016


Najwyższa pora na to, by pokazać Wam w jakie książki wzbogaciła się moja biblioteczka w przeciągu ostatniego miesiąca. Jak zwykle zaskakuje mnie różnorodność gatunkowa, ale doskonale wiecie, że nie lubię się ograniczać i czytam wszystko, co mnie zainteresuje. Liczę również na to, że podzielicie się ze mną swoimi opiniami na temat tych książek, a może napiszecie mi jakie są Wasze osobiste typy pozycji, które mi polecacie?

14 grudnia 2016

"Świat Rynn" - Steve Parker


Od kilku lat jestem zagorzałą fanką uniwersum Warhammer 40.000. Sympatią do Kosmicznych Marines zaraził mnie mój chłopak i od tamtej pory wspólnie marzymy o tym, by pewnego dnia przywdziać pancerz Terminatora i założyć rękawicę energetyczną, w drugiej zaś dzierżąc bolter... A teraz bardziej na serio: bardzo lubię ten mroczny świat, w którym religia graniczy z fanatyzmem, a chlubna śmierć to coś więcej niż zwykły frazes. Powieść Steve'a Parkera, Świat Rynn, to tom otwierający serię, która opowiada o słynnych bitwach Adeptus Astartes. Na pierwszy ogień poszła inwazja orków na Bad Landing, bohatersko powstrzymywana przez zakon Szkarłatnych Pięści.

1 grudnia 2016

Najciekawsze premiery grudnia


Jesteście ciekawi w jakie tytuły warto zaopatrzyć się w tym miesiącu? Tutaj znajdziecie małą podpowiedź, która - mam nadzieję - ułatwi Wam dokonanie wyboru. Zapraszam do zapoznania się z moją listą MUST READ!

30 listopada 2016

Podsumowanie listopada


Nadszedł czas, bym podsumowała listopad. Przed Wami czytelnicze podsumowanie miesiąca na moim blogu. Jak zwykle liczę na to, że w komentarzach opowiecie mi jak to wyglądało u Was!

25 listopada 2016

"Elantris" - Brandon Sanderson


O Brandonie Sandersonie nasłuchałam się wielu dobrych rzeczy. Podobno uważany jest za jednego z najlepszych pisarzy tworzących w nurcie fantastycznym. Faktycznie coś w tym jest, ponieważ jego debiut literacki, powieść Elantris, zrobił na mnie piorunujące wrażenie. Jeśli dodać do tego fakt, iż od momentu publikacji owej książki minęło zaledwie 11 lat, wydaje się oczywiste, że człowiek ten jest niesłychanie utalentowany.

23 listopada 2016

"Piąta pora roku" - N.K. Jemisin [premiera]


Podobno Norę K. Jemisin, twórczynię wielu chętnie nagradzanych powieści okołofantastycznych, warto, a nawet trzeba prędzej czy później poznać. By uczynić temu zadość, sięgnęłam po Piątą porę roku, jej najnowszą książkę, dzięki której autorka zdobyła prestiżową statuetkę Hugo. Przyznaję szczerze, że po przeczytaniu jednej trzeciej byłam gotowa odrzucić ją w kąt, ponieważ styl, w którym jest napisana oraz specyficzne słownictwo nie od razu do mnie przemówiły. Całe szczęście, że jestem taka uparta! Postanowiłam mimo wszystko dokończyć lekturę, i dobrze się stało, bo dzięki temu miałam okazję przeczytać jedną z najoryginalniejszych publikacji tego roku.

20 listopada 2016

Stos 11/2016


Najwyższa pora na to, by pokazać Wam w jakie książki wzbogaciła się moja biblioteczka w przeciągu ostatniego miesiąca. Jak zwykle zaskakuje mnie różnorodność gatunkowa, ale doskonale wiecie, że nie lubię się ograniczać i czytam wszystko, co mnie zainteresuje. Liczę również na to, że podzielicie się ze mną swoimi opiniami na temat tych książek, a może napiszecie mi jakie są Wasze osobiste typy pozycji, które mi polecacie?

15 listopada 2016

"Oko Boga" - Barry Eisler [+KONKURS!]


Kilka lat temu cały świat żył aferą Snowdena. Na jaw wyszły wówczas największe brudy amerykańskiego rządu. We wszystkich zakątkach globu zawrzało - jedni chwalili Snowdena za to, że ujawnił informacje o tym jak rząd inwigiluje społeczeństwo, drudzy domagali się jego natychmiastowego ukarania. Dziś sprawa przycichła, jednak kwestia inwigilacji obywateli USA (i nie tylko) nadal spędza sen z powiek wielu osobom. Barry Eisler postanowił to wykorzystać i dzięki tej inspiracji powstała powieść Oko Boga, którą mój blog objął partonatem medialnym.

10 listopada 2016

"Szóstka wron" - Leigh Bardugo


Żadnych żałobników. Żadnych pogrzebów.

Szóstka wron nie jest moim pierwszym spotkaniem z twórczością Leigh Bardugo. Tak się składa, że w styczniu miną dwa lata, odkąd dałam się uwieść innej książce jej autorstwa, powieści Cień i kość, opowiadającej o losach griszy Aliny Starkov. Co ciekawe, akcja Szóstki wron również rozgrywa się w tym niezwykłym uniwersum. Czy i po nią warto sięgnąć, zważywszy na to, że Trylogia Griszy okazała się wyjątkową lekturą? Sprawdźcie sami!

1 listopada 2016

Najciekawsze premiery listopada


Jesteście ciekawi w jakie tytuły warto zaopatrzyć się w tym miesiącu? Tutaj znajdziecie małą podpowiedź, która - mam nadzieję - ułatwi Wam dokonanie wyboru. Zapraszam do zapoznania się z moją listą MUST READ!

31 października 2016

Podsumowanie października


Nadszedł czas, bym podsumowała październik. Przed Wami czytelnicze podsumowanie miesiąca na moim blogu. Jak zwykle liczę na to, że w komentarzach opowiecie mi jak to wyglądało u Was!

28 października 2016

Stos 10/2016


Najwyższa pora na to, by pokazać Wam w jakie książki wzbogaciła się moja biblioteczka w przeciągu ostatniego miesiąca. Jak zwykle zaskakuje mnie różnorodność gatunkowa, ale doskonale wiecie, że nie lubię się ograniczać i czytam wszystko, co mnie zainteresuje. Liczę również na to, że podzielicie się ze mną swoimi opiniami na temat tych książek, a może napiszecie mi jakie są Wasze osobiste typy pozycji, które mi polecacie?

19 października 2016

"Serce z popiołu" - Kathrin Lange


Recenzje poprzednich tomów: Serce ze szkła | Serce w kawałkach

Kathrin Lange jest autorką fenomenalnej trylogii inspirowanej gotycką Rebeką Daphne du Maurier, zaś Serce z popiołu to tom wieńczący ów cykl. Wprost nie mogłam doczekać się jego lektury, a teraz, gdy mam ją już za sobą, nie mogę wyjść z podziwu, ponieważ pisarce po raz trzeci z rzędu udało się mi zaserwować fantastyczną historię z pogranicza thrillera i romansu młodzieżowego. Nie przedłużając, zapraszam Was do lektury mojej recenzji!

12 października 2016

"Załącznik" - Rainbow Rowell


Nazwisko Rainbow Rowell ostatnimi czasy wywołuje wśród polskich czytelników niemałe poruszenie. Właściwie każda premiera kolejnego tytułu jej autorstwa spotyka się z dużym zainteresowaniem jeszcze przed ukazaniem się danej powieści na półkach w księgarni, jednak czy faktycznie jest się czym zachwycać? Biorąc pod uwagę książki, które pojawiły się w Polsce jakiś czas temu, być może coś jest na rzeczy, ale już w przypadku Załącznika, czyli najnowszej pozycji, którą napisała, śmiem w to powątpiewać. Z mojej recenzji dowiecie się dlaczego.

10 października 2016

"Wszystko to, co wyjątkowe" - Matthew Quick


Nie spodziewałam się, że kiedykolwiek będzie mi dane sięgnąć po kolejną książkę autorstwa Matthew Quicka w polskim przekładzie. Moda na niego chyba już minęła, a przynajmniej tak mi się do tej pory wydawało. Od mojej ostatniej styczności z jego twórczością minęło sporo czasu i zdążyłam już zapomnieć o emocjach towarzyszących mi podczas lektury powieści Wybacz mi, Leonardzie czy też Prawie jak gwiazda rocka. I pewnie dlatego, widząc zapowiedź Wszystko to, co wyjątkowe ucieszyłam się jak dziecko - wszak autor ten do niedawna należał do grona moich ulubieńców. Jesteście ciekawi co się stało, że teraz już się do niego nie zalicza?

7 października 2016

"Mimo twoich łez" - Tarryn Fisher [przedpremiera]


Recenzja poprzedniego tomu: Mimo moich win

Lektura powieści Mimo moich win okazała się dla mnie prawdziwym objawieniem, bowiem dzięki niej odkryłam swoją fascynację new adult. Od tamtej pory udało mi się przeczytać kilka mniej lub bardziej udanych książek w tym gatunku, lecz jednocześnie cały czas niecierpliwie wyczekiwałam premiery Mimo twoich łez. Spodziewałam się kolejnego emocjonalnego rollercoastera i miałam nadzieję, że i tym razem Tarryn Fisher zrobi na mnie dobre wrażenie. Jesteście ciekawi, czy udała jej się ta sztuka? Zapraszam do lektury mojej przedpremierowej recenzji!

1 października 2016

Najciekawsze premiery października


Jesteście ciekawi w jakie tytuły warto zaopatrzyć się w tym miesiącu? Tutaj znajdziecie małą podpowiedź, która - mam nadzieję - ułatwi Wam dokonanie wyboru. Zapraszam do zapoznania się z moją listą MUST READ!

30 września 2016

Podsumowanie września


Nadszedł czas, bym podsumowała wrzesień. Przed Wami czytelnicze podsumowanie miesiąca na moim blogu. Jak zwykle liczę na to, że w komentarzach opowiecie mi jak to wyglądało u Was!

20 września 2016

"Uratuj mnie" - Anna Bellon [przedpremiera] [+KONKURS!]


Coraz więcej historii pierwotnie publikowanych na platformie Wattpad zostaje wydanych w formie papierowej. Dobrym przykładem jest tu książka Uratuj mnie Anny Bellon, która najpierw święciła triumfy w internecie, a teraz ma szansę podbić serca nastolatek preferujących tradycyjny przekaz. Ale czy podbiła moje?

19 września 2016

"Królowa cieni" - Sarah J. Maas


Recenzje poprzednich tomów: Szklany tron Korona w mroku | Dziedzictwo ognia

Sarah J. Maas przyzwyczaiła mnie już do tego, że jej twórczość z tomu na tom jest coraz lepsza i dużo bardziej złożona. Nie inaczej było z Królową cieni, czwartą odsłoną historii Aelin, dziedziczki tronu Terrassenu. Ogniste Serce postanawia zemścić się na ludziach, którzy są odpowiedzialni za śmierć jej bliskich i w tym celu udaje się z powrotem do Adarlanu, w którym nie może polegać na swoich magicznych zdolnościach, ale może za to liczyć na swoich przyjaciół: Aediona, Chaola, Lysandrę oraz... Rowana, dla którego gotowa jest poświęcić wszystko.

15 września 2016

Stos 9/2016


Najwyższa pora na to, by pokazać Wam w jakie książki wzbogaciła się moja biblioteczka w przeciągu ostatniego miesiąca. Jak zwykle zaskakuje mnie różnorodność gatunkowa, ale doskonale wiecie, że nie lubię się ograniczać i czytam wszystko, co mnie zainteresuje. Liczę również na to, że podzielicie się ze mną swoimi opiniami na temat tych książek, a może napiszecie mi jakie są Wasze osobiste typy pozycji, które mi polecacie?

1 września 2016

Najciekawsze premiery września


Jesteście ciekawi w jakie tytuły warto zaopatrzyć się w tym miesiącu? Tutaj znajdziecie małą podpowiedź, która - mam nadzieję - ułatwi Wam dokonanie wyboru. Zapraszam do zapoznania się z moją listą MUST READ!

31 sierpnia 2016

Podsumowanie sierpnia


Nadszedł czas, bym podsumowała sierpień. Przed Wami czytelnicze podsumowanie miesiąca na moim blogu. Jak zwykle liczę na to, że w komentarzach opowiecie mi jak to wyglądało u Was!

18 sierpnia 2016

Stos 8/2016


Najwyższa pora na to, by pokazać Wam w jakie książki wzbogaciła się moja biblioteczka w przeciągu ostatniego miesiąca. Jak zwykle zaskakuje mnie różnorodność gatunkowa, ale doskonale wiecie, że nie lubię się ograniczać i czytam wszystko, co mnie zainteresuje. Liczę również na to, że podzielicie się ze mną swoimi opiniami na temat tych książek, a może napiszecie mi jakie są Wasze osobiste typy pozycji, które mi polecacie?

1 sierpnia 2016

Najciekawsze premiery sierpnia


Jesteście ciekawi w jakie tytuły warto zaopatrzyć się w tym miesiącu? Tutaj znajdziecie małą podpowiedź, która - mam nadzieję - ułatwi Wam dokonanie wyboru. Zapraszam do zapoznania się z moją listą MUST READ!

31 lipca 2016

"Remedium" - Suzanne Young


Suzanne Young podbiła serca polskich czytelników dzięki książkom z serii Program. Parę miesięcy temu każdy bloger recenzował u siebie powieść Plaga samobójców oraz jej kontynuację, czyli Kurację samobójców, ale mnie jakoś to ominęło. Ostatnio w moje ręce wpadł jednak tom poprzedzający cykl - Remedium. I muszę przyznać, że autorka przykuła nim także i moją uwagę. Jeśli jesteście ciekawi mojej opinii, znajdziecie ją poniżej.

Podsumowanie lipca


Nadszedł czas, bym podsumowała lipiec. Przed Wami czytelnicze podsumowanie miesiąca na moim blogu. Jak zwykle liczę na to, że w komentarzach opowiecie mi jak to wyglądało u Was!

25 lipca 2016

"Żywi" - Scott Sigler


Wyobraźcie sobie, że pewnego dnia, mając dwanaście lat, budzicie się w totalnych ciemnościach. Chcecie wstać, ale coś Was ogranicza i orientujecie się, że to, w czym leżeliście, to trumna. Nic o sobie nie wiecie, nie pamiętacie też swojego imienia. Przerażające, prawda? Choć wydaje się to nieprawdopodobne, to tak mniej więcej zaczyna się mocna powieść Żywi autorstwa Scotta Siglera. Nadmienię, że dedykowana młodzieży!

23 lipca 2016

Stos 7/2016


Najwyższa pora na to, by pokazać Wam w jakie książki wzbogaciła się moja biblioteczka w przeciągu ostatniego miesiąca. Jak zwykle zaskakuje mnie różnorodność gatunkowa, ale doskonale wiecie, że nie lubię się ograniczać i czytam wszystko, co mnie zainteresuje. Liczę również na to, że podzielicie się ze mną swoimi opiniami na temat tych książek, a może napiszecie mi jakie są Wasze osobiste typy pozycji, które mi polecacie?

18 lipca 2016

"Jak powietrze" - Agata Czykierda-Grabowska [przedpremiera] [+ KONKURS!]


Książka Jak powietrze Agaty Czykierdy-Grabowskiej reklamowana jest jako pierwsza polska powieść new adult. Nie wiem i nie wnikam, czy faktycznie tak jest, ale co do jednego nie mam wątpliwości: jej autorka to żywy dowód na to, że jest jeszcze jakaś nadzieja dla naszej rodzimej literatury, za którą zazwyczaj zbytnio nie przepadam.

5 lipca 2016

"Korona" - Kiera Cass


Recenzje poprzednich tomów: Rywalki Elita Jedyna | Następczyni

Są takie książki, do których bardzo chętnie powracam i do ich grona zaliczają się trzy pierwsze powieści z cyklu Selekcja, czyli Rywalki, Elita i Jedyna. Niestety, są też książki, które nigdy nie powinny powstać, i w przypadku Kiery Cass mowa o kontynuacji serii, czyli Następczyni i Koronie. W założeniu powieści te miały być ekscytujące. Któż by nie chciał poczytać o dzieciach swoich ulubionych książkowych bohaterów? Jednak zamiast interesującej lektury fani Americi i Maxona otrzymali nudną, pozbawioną wszelkiego sensu opowieść. I o ile na rozliczne wady czwartego tomu można było jeszcze przymknąć oko, o tyle o poziomie absurdu piątego nie da się już zapomnieć. W efekcie po Selekcji pozostał mi głęboki niesmak. Wnioski? Czasem naprawdę warto poprzestać na trylogii!

4 lipca 2016

"Pandora" - M.R. Carey


Ophiocordyceps unilateralis. Brzmi jak łacińska nazwa jakiegoś leczniczego zioła, prawda? W rzeczywistości jest to śmiercionośny grzyb, który z niewiadomych przyczyn zmutował tak, że zaczął atakować ludzki organizm. Raz nim zarażony człowiek przestaje odczuwać jakiekolwiek inne bodźce poza głodem... Głodem ludzkiego mięsa. 

2 lipca 2016

"Fobos" - Victor Dixen


Kosmos - w mniejszym lub większym stopniu - fascynuje każdego z nas. Nic dziwnego zatem, że motyw podróży w przestrzeni kosmicznej coraz częściej pojawia się w literaturze, także tej dedykowanej młodzieży. Czytałam już kilka takich książek i bardzo mi się podobały, lecz wszystkie były do siebie podobne i zabrakło im oryginalności. Dopiero Fobos Victora Dixena wprowadził do gatunku długo oczekiwany przeze mnie powiem świeżości.

1 lipca 2016

Najciekawsze premiery lipca


Jesteście ciekawi w jakie tytuły warto zaopatrzyć się w tym miesiącu? Tutaj znajdziecie małą podpowiedź, która - mam nadzieję - ułatwi Wam dokonanie wyboru. Zapraszam do zapoznania się z moją listą MUST READ!

30 czerwca 2016

Podsumowanie czerwca


Nadszedł czas, bym podsumowała czerwiec. Przed Wami czytelnicze podsumowanie miesiąca na moim blogu. Jak zwykle liczę na to, że w komentarzach opowiecie mi jak to wyglądało u Was!

27 czerwca 2016

Stos 6/2016


Najwyższa pora na to, by pokazać Wam w jakie książki wzbogaciła się moja biblioteczka w przeciągu ostatniego miesiąca. Jak zwykle zaskakuje mnie różnorodność gatunkowa, ale doskonale wiecie, że nie lubię się ograniczać i czytam wszystko, co mnie zainteresuje. Liczę również na to, że podzielicie się ze mną swoimi opiniami na temat tych książek, a może napiszecie mi jakie są Wasze osobiste typy pozycji, które mi polecacie?

26 czerwca 2016

"Warcraft. Durotan" - Christie Golden


Mimo że jestem fanką gry World of Warcraft, na podstawie której napisałam nawet pracę licencjacką, Azeroth kojarzyłam tylko jako krainę, w której umiejscowiono jej fabułę, a imienia Durotan nie znałam w ogóle. Nigdy nie przepadałam za orkami i zawsze grałam elfickimi druidami w Sojuszu, bo Hordę uważałam za Zło, choć chłopak wielokrotnie tłumaczył mi, że wcale tak nie jest. Cóż, po seansie filmu Warcraft: Początek oraz lekturze powieści Warcraft. Durotan muszę przyznać mu rację, a także oznajmić, że orki naprawdę da się lubić.

4 czerwca 2016

"Big Red Tequila" - Rick Riordan [premiera]


Rick Riordan piszący książkę dla dorosłych? To dla mnie coś nowego! Jakkolwiek dziwnie by to nie brzmiało, jest to prawda. Co więcej, autor zaczynał karierę właśnie od takich książek! W polskicg księgarniach pojawiło się jego debiutanckie dzieło z pogranicza sensacji i kryminału - Big Red Tequila. Zapraszam do lektury mojej recenzji!

2 czerwca 2016

"Prawda o dziewczynie" - T.R. Richmond


Na fali ogromnej popularności Zaginionej dziewczyny Gillian Flynn próbowało wypłynąć wielu współczesnych pisarzy. Niektórym się udało, inni ponieśli klęskę. Do tej drugiej grupy zdecydowanie zalicza się T.R. Richmond, którego Prawda o dziewczynie to, delikatnie rzecz ujmując, totalny niewypał. Lektura tej powieści nie jest nawet nieprzyjemna, to zwyczajna tortura dla miłośników thrillerów - i nie, nie jest to napisane na wyrost. Niestety.

1 czerwca 2016

Najciekawsze premiery czerwca


Jesteście ciekawi w jakie tytuły warto zaopatrzyć się w tym miesiącu? Tutaj znajdziecie małą podpowiedź, która - mam nadzieję - ułatwi Wam dokonanie wyboru. Zapraszam do zapoznania się z moją listą MUST READ!

31 maja 2016

Podsumowanie maja


Nadszedł czas, bym podsumowała maj. Przed Wami czytelnicze podsumowanie miesiąca na moim blogu. Jak zwykle liczę na to, że w komentarzach opowiecie mi jak to wyglądało u Was!

"Mimo moich win" - Tarryn Fisher [przedpremiera]



Do tej pory rzadko sięgałam po książki z gatunku new adult, bo źle mi się kojarzyły z masą harlequinopodobnych powieści wydawanych przez Amber w komplecie z wyjątkowo nieurodziwymi okładkami. Na szczęście Otwarte postanowiło zweryfikować moje poglądy, podsyłając mi do recenzji egzemplarz Mimo moich win Tarryn Fisher, którą część z Was zapewne kojarzy jako przyjaciółkę Colleen Hoover. Cieszę się, że to dzieło trafiło w moje ręce jeszcze przed premierą. Dzięki niemu miałam niezwykle emocjonujący długi weekend majowy!

24 maja 2016

Stos 5/2016


Najwyższa pora na to, by pokazać Wam w jakie książki wzbogaciła się moja biblioteczka w przeciągu ostatniego miesiąca. Jak zwykle zaskakuje mnie różnorodność gatunkowa, ale doskonale wiecie, że nie lubię się ograniczać i czytam wszystko, co mnie zainteresuje. Liczę również na to, że podzielicie się ze mną swoimi opiniami na temat tych książek, a może napiszecie mi jakie są Wasze osobiste typy pozycji, które mi polecacie?

14 maja 2016

"Początek" - Taran Matharu


Początek, pierwszy tom serii Zaklinacz autorstwa Tarana Matharu, polecił mi młodszy brat. Podchodziłam do tej książki nieco sceptycznie, bo spodziewałam się po niej zlepku Pokémonów, Eragona i Harry'ego Pottera. Jak się później okazało, faktycznie tak było, ale w życiu bym nie pomyślała, że taka mieszanka przypadnie mi do gustu!

13 maja 2016

"Serce w kawałkach" - Kathrin Lange


Recenzja poprzedniego tomu: Serce ze szkła

Lektura Serca ze szkła autorstwa Kathrin Lange była dla mnie sporym zaskoczeniem. Tak wciągającej powieści młodzieżowej nie miałam w rękach już od bardzo dawna, więc nic dziwnego, że z taką ochotą rzuciłam się na jej kontynuację, czyli Serce w kawałkach. Czy i tym razem autorka stanęła na wysokości zadania? Sprawdźcie sami!

10 maja 2016

"Chłopak, który zakradał się do mnie przez okno" - Kirsty Moseley


Piękna okładka i zachęcający blurb sprawiły, że na premierę powieści Chłopak, który zakradał się do mnie przez okno czekałam z ogromną niecierpliwością. Nie byłam pewna czego spodziewać się po Kirsty Moseley, ale w głębi serca czułam, że jej książka przypadnie mi do gustu. Czy moje przeczucia się sprawdziły? Zobaczcie sami!

1 maja 2016

Najciekawsze premiery maja


Jesteście ciekawi w jakie tytuły warto zaopatrzyć się w tym miesiącu? Tutaj znajdziecie małą podpowiedź, która - mam nadzieję - ułatwi Wam dokonanie wyboru. Zapraszam do zapoznania się z moją listą MUST READ!

30 kwietnia 2016

Podsumowanie kwietnia


Nadszedł czas, bym podsumowała kwiecień. Przed Wami czytelnicze podsumowanie miesiąca na moim blogu. Jak zwykle liczę na to, że w komentarzach opowiecie mi jak to wyglądało u Was!

26 kwietnia 2016

"Ktoś taki jak ty" - Sarah Dessen


Kołysankę, poprzednią powieść autorstwa Sarah Dessen, przyjęłam z umiarkowanym entuzjazmem. Była prosta i przewidywalna, ale przyjemna w odbiorze, więc ostatecznie Wam ją polecałam. Mimo że historia Remy zbytnio nie wniosła niczego do mojego życia, postanowiłam dać autorce jeszcze jedną szansę i sięgnęłam po jej najnowszą powieść zatytułowaną Ktoś taki jak ty. Czy słusznie, przekonacie się z recenzji, którą znajdziecie poniżej.

20 kwietnia 2016

Stos 4/2016


Najwyższa pora na to, by pokazać Wam w jakie książki wzbogaciła się moja biblioteczka w przeciągu ostatniego miesiąca. Jak zwykle zaskakuje mnie różnorodność gatunkowa, ale doskonale wiecie, że nie lubię się ograniczać i czytam wszystko, co mnie zainteresuje. Liczę również na to, że podzielicie się ze mną swoimi opiniami na temat tych książek, a może napiszecie mi jakie są Wasze osobiste typy pozycji, które mi polecacie?