STRONA GŁÓWNA      PRZECZYTANE      O MNIE       PARTNERZY       KONTAKT/WSPÓŁPRACA             Facebook Instagram  Ask.Fm  Lubimy czytać

30 kwietnia 2016

Podsumowanie kwietnia


Nadszedł czas, bym podsumowała kwiecień. Przed Wami czytelnicze podsumowanie miesiąca na moim blogu. Jak zwykle liczę na to, że w komentarzach opowiecie mi jak to wyglądało u Was!

26 kwietnia 2016

"Ktoś taki jak ty" - Sarah Dessen


Kołysankę, poprzednią powieść autorstwa Sarah Dessen, przyjęłam z umiarkowanym entuzjazmem. Była prosta i przewidywalna, ale przyjemna w odbiorze, więc ostatecznie Wam ją polecałam. Mimo że historia Remy zbytnio nie wniosła niczego do mojego życia, postanowiłam dać autorce jeszcze jedną szansę i sięgnęłam po jej najnowszą powieść zatytułowaną Ktoś taki jak ty. Czy słusznie, przekonacie się z recenzji, którą znajdziecie poniżej.

20 kwietnia 2016

Stos 4/2016


Najwyższa pora na to, by pokazać Wam w jakie książki wzbogaciła się moja biblioteczka w przeciągu ostatniego miesiąca. Jak zwykle zaskakuje mnie różnorodność gatunkowa, ale doskonale wiecie, że nie lubię się ograniczać i czytam wszystko, co mnie zainteresuje. Liczę również na to, że podzielicie się ze mną swoimi opiniami na temat tych książek, a może napiszecie mi jakie są Wasze osobiste typy pozycji, które mi polecacie?

19 kwietnia 2016

"Elżbieta II. O czym nie mówi królowa?" - Marek Rybarczyk


Elżbieta II jest pod każdym względem fenomenalna. Została królową tylko dlatego, że jej wuj zrzekł się tronu, by poślubić swoją wieloletnią kochankę. Wyszła za księcia Filipa wskutek paskudnej intrygi tegoż samego człowieka. Swój urząd traktuje jako święty obowiązek, od którego nie ma ucieczki aż do śmierci. W 2016 roku świętuje swoje dziewięćdziesiąte urodziny! Przegoniła królową Wiktorię - jest najdłużej panującym władcą Wielkiej Brytanii. Wymieniać mogłabym bez końca, ale lepiej będzie, jeśli sięgniecie po najnowszą książkę napisaną przez Marka Rybarczyka. Elżbieta II. O czym nie mówi królowa?, bo to o tej pozycji mowa, to godna uwagi biografia, która powstała po to, aby odrzeć urząd Elżbiety II z prawie wszystkich tajemnic. Zapraszam do lektury jej recenzji!

11 kwietnia 2016

"Inwazja na Tearling" - Erika Johansen [przedpremiera]


Recenzja poprzedniego tomu: Królowa Tearlingu

Królowa Tearlingu, powieść autorstwa Eriki Johansen, to jedno z moich największych odkryć zeszłego roku. Nie mogłam o niej zapomnieć przez bardzo długi czas, a jej lektura była dla mnie ogromną przyjemnością. Polubiłam Kelsea i zakochałam się w Tearlingu, przez co nie mogłam wprost doczekać się drugiego tomu tej cudownej serii, czyli Inwazji na Tearling. Czy i tym razem autorka sprawiła, że zaniemówiłam z wrażenia?

8 kwietnia 2016

"Kamień i sól" - Victoria Scott


Recenzja poprzedniego tomu: Ogień i woda

Po bardzo pozytywnym zaskoczeniu, jakim była dla mnie powieść Victorii Scott zatytułowanej Ogień i woda, nie czekałam zbyt długo z sięgnięciem po jej kontynuację, czyli Kamień i sól. Tak jak się spodziewałam, i tym razem z miejsca wciągnęłam się w fabułę. O moich wrażeniach z lektury możecie poczytać poniżej. Zapraszam!

2 kwietnia 2016

"Serce ze szkła" - Kathrin Lange


Mimo że za sprawą Kingi z Zapisanych Marginesów wiedziałam, że z powieścią Serce ze szkła warto się zapoznać, lektura tej książki jakoś mnie omijała. Całe szczęście, że na rynku pojawił się niedawno drugi tom serii autorstwa Kathrin Lange, ponieważ dzięki temu miałam okazję przeczytać pierwszą jej część. Ludzie, zakochałam się!

1 kwietnia 2016

Najciekawsze premiery kwietnia


Jesteście ciekawi w jakie tytuły warto zaopatrzyć się w tym miesiącu? Tutaj znajdziecie małą podpowiedź, która - mam nadzieję - ułatwi Wam dokonanie wyboru. Zapraszam do zapoznania się z moją listą MUST READ!