STRONA GŁÓWNA      PRZECZYTANE      O MNIE       PARTNERZY       KONTAKT/WSPÓŁPRACA             Facebook Instagram  Ask.Fm  Lubimy czytać

30 maja 2017

"Girl online solo" - Zoe Sugg


Recenzje poprzednich tomów: Girl online | Girl online w trasie

Zapewne znacie Zoellę, jedną z najpopularniejszych vlogerek na świecie. Jej poprzednie książki zostały ciepło przyjęte przez jej fanów i mi również wyjątkowo przypadły one do gustu. Lubię od czasu do czasu odłożyć na bok brutalne thrillery, w których ostatnio się zaczytuję, żeby sięgnąć po coś cukierkowo nieskomplikowanego, a tym bez wątpienia są powieści autorstwa Zoe Sugg. Tym razem wzięłam na warsztat Girl online solo.

22 kwietnia 2017

"Firstlife. Pierwsze życie" - Gena Showalter


Być może kojarzycie Genę Showalter, autorkę powieści Firstlife. Pierwsze życie, z serią Kroniki Białego Królika o przygodach Alicji w krainie żywych trupów. Po lekturze pierwszego tomu tamtego cyklu wszelkie zachwyty nad twórczością tej pisarki uważam za nieuzasadnione, mimo to masochistycznie postanowiłam sięgnąć po kolejną książkę jej autorstwa, aby ostatecznie wyrobić sobie o niej zdanie. Opis przypadł mi do gustu, rozbudził apetyt na ciekawą lekturę, toteż uznałam, że raz kozie śmierć i ochoczo zabrałam się do czytania.

30 marca 2017

"Akademia Pennyroyal" - M.A. Larsson


Całkiem niedawno dowiedziałam się, że Soman Chainani, autor przecudownej Akademii Dobra i Zła opublikuje w niedalekiej przyszłości czwarty tom przygód Agaty i Sofii. Z tej okazji postanowiłam przypomnieć Wam o innej, równie wspaniałej książce o księżniczkach i rycerzach - Akademii Pennyroyal autorstwa M.A. Larssona.

29 marca 2017

Stos 3/2017


Najwyższa pora na to, by pokazać Wam w jakie książki wzbogaciła się moja biblioteczka w przeciągu ostatniego miesiąca. Jak zwykle zaskakuje mnie różnorodność gatunkowa, ale doskonale wiecie, że nie lubię się ograniczać i czytam wszystko, co mnie zainteresuje. Liczę również na to, że podzielicie się ze mną swoimi opiniami na temat tych książek, a może napiszecie mi jakie są Wasze osobiste typy pozycji, które mi polecacie?

14 marca 2017

"Chłopak, który chciał zacząć od nowa" - Kirsty Moseley


Poprzednia powieść Kirsty Moseley miała wady, ale ogółem wypadła w moich oczach zaskakująco przyzwoicie. Miło wspominam jej lekturę, dlatego bez wahania postanowiłam sięgnąć po jej kolejną książkę. Chłopak, który chciał zacząć od nowa to powieść skierowana do młodzieży, która porusza trudne tematy i zarazem opowiada piękną historię o miłości. Czy i ona przypadła mi do gustu? Sprawdźcie sami!

5 marca 2017

"Hel³" - Jarosław Grzędowicz


Jarosław Grzędowicz to klasa sama w sobie. Jego czterotomowy Pan Lodowego Ogrodu to moje zeszłoroczne odkrycie i zarazem jedna z najlepszych książkowych serii, jaką kiedykolwiek czytałam. Nikogo nie powinno więc zdziwić, że gdy dowiedziałam się o kolejnej powieści autora, po prostu musiałam ją przeczytać. W ten sposób w moje ręce trafił Hel³.

15 stycznia 2017

Stos 1/2017


Najwyższa pora na to, by pokazać Wam w jakie książki wzbogaciła się moja biblioteczka w przeciągu ostatniego miesiąca. Jak zwykle zaskakuje mnie różnorodność gatunkowa, ale doskonale wiecie, że nie lubię się ograniczać i czytam wszystko, co mnie zainteresuje. Liczę również na to, że podzielicie się ze mną swoimi opiniami na temat tych książek, a może napiszecie mi jakie są Wasze osobiste typy pozycji, które mi polecacie?

11 stycznia 2017

"Tajemne miasto" - C.J. Daugherty, Carina Rozenfeld [premiera]


Recenzja poprzedniego tomu: Tajemny ogień


Poprzednią powieść C.J. Daugherty napisaną w duecie z Cariną Rozenfeld przyjęłam z dość umiarkowanym entuzjazmem. Dostrzegłam jej zalety, ale i wady, do których zaliczały się absurdalne zbiegi okoliczności, a także przewidywalność fabuły. Kiedy na horyzoncie pojawiła się możliwość przeczytania Tajemnego miasta, drugiego tomu serii, nie wahałam się ani chwili, bowiem tej kontynuacji bardzo mi brakowało i oczekiwałam jej z coraz to większym zniecierpliwieniem. Jak tym razem poradziły sobie autorki? Sprawdźcie poniżej!

7 stycznia 2017

"Mimo naszych kłamstw" - Tarryn Fisher [przedpremiera]


Recenzje poprzednich tomów: Mimo moich win | Mimo twoich łez

Bardzo nie chciałam, by ten moment nadszedł, ale jednak był on nieunikniony. Mimo naszych kłamstw autorstwa Tarryn Fisher to koniec miłosnej wojny Olivii, Caleba i Leah. Szczerze pokochałam tę serię, mimo że przedstawia najbardziej destrukcyjny i obłudny obraz miłości, z jakim kiedykolwiek spotkałam się w literaturze. Śledziłam losy bohaterów z wypiekami na twarzy, nienawidząc ich i uwielbiając na przemian, i właśnie nadszedł ten moment, w którym muszę się z nimi pożegnać. Zapraszam Was do lektury recenzji ostatniego tomu tej wyjątkowej trylogii!

5 stycznia 2017

"Margo" - Tarryn Fisher [przedpremiera]


Tarryn Fisher zrobiła na mnie piorunujące wrażenie. Każda jej powieść bardzo mi się spodobała i nie wyobrażam sobie swojej biblioteczki bez kolekcji książek jej autorstwa. Jej najnowsza publikacja to mroczna i bezkompromisowa opowieść o szaleństwie, które drzemie w każdym z nas i tylko czeka, by wydostać się na zewnątrz. Margo, bo to o tym dziele mowa, ma polską premierę za kilka dni, ale już teraz mogę Wam zdradzić, że jest na co czekać!